HR EN
Trg Vlatka Mačeka 5, 10 000 Zagreb
info@geniusconsulting.hr
+385 1 48 44 539
HR EN

Uz pomoć ESIF kredita i niskih kamata naš klijent unaprjeđuje turističku ponudu Bibinja!

OBJAVLJENO 12.04.2019

Stručni tim Genius Consulting-a sudjelovao je u pripremi dokumentacije za podnošenje Zahtjeva za kredit uključujući investicijsku studiju za tvrtku H2O Marketing d.o.o. za dobivanje kredita iz financijskog instrumenta ,,ESIF krediti za rast i razvoj“ od HBOR-a i Zagrebačke banke d.d. u iznosu od 514.105,78 EUR s ukupnom kamatnom stopom od 1,35%. Namjena kredita odnosi se na izgradnju i opremanje kuće za odmor u Bibinjama ukupne vrijednosti 734.916,90 EUR.

Tvrtka H2O Markteting d.o.o. trenutno se aktivno bavi marketingom, komunikacijama i PR-om, odnosno pomaže svojim klijentima da iskoriste potencijale svog brenda u postavljanju temeljnih strategija i komunikacijskih platforma – bilo postojećih kojima pomaže optimizirati i realizirati marketinške planove ili u slučaju novih brendova/proizvoda postavlja kompletnu marketinšku i komunikacijsku strategiju izlaska na tržište. Tvrtka je specijalizirana za strateške analize robne marke i tržišta, brand management, strateški support u području medija i komunikacija, digitalnom marketingu, evente, brend aktivacije.

Srednoročno će se Tvrtka orijentirati i na turističke usluge, odnosno na iznajmljivanje vlastite visokokategorizirane vile s bazenom turistima veće platežne moći.

Web stranica tvrtke H2O Marketing d.o.o. u nastavku: http://h2omarketing.hr/

ESIF KREDITI ZA RAST I RAZVOJ

Prema informacijama sa stranice HBOR-a, ESIF Krediti za rast i razvoj su dugoročni investicijski krediti za male i srednje poduzetnike koji posluju duže od dvije godine te koji planiraju ulaganja u prerađivačkoj industriji, turizmu, kreativnoj industriji i uslugama temeljenim na znanju.

Investicijski krediti s niskim kamatnim stopama i bez redovnih naknada koje se naplaćuju prilikom odobrenja i korištenja kredita odobravaju se putem Erste & Steiermärkische Bank d.d., Privredne banke Zagreb d.d. i Zagrebačke banke d.d.

IZVORI EUROPSKIH STRUKTURNIH I INVESTICIJSKIH FONDOVA PO KAMATNOJ STOPI OD 0 POSTO

Financijski instrument ,,ESIF Krediti za rast i razvoj“ osigurava da 50% ukupnog kredita bude odobreno po kamatnoj stopi od 0%, a 50% iz izvora poslovnih banaka po tržišnoj kamatnoj stopi koju utvrđuje poslovna banka. Ovakav način financiranja znači da je u konačnici kamatna stopa za poduzetnike značajno niža od one koju bi ostvarili bez korištenja sredstava ESIF-a koji su osigurani iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESIF).Dodana vrijednost ESIF Kredita za rast i razvoj za poduzetnike je i oslobađanje od plaćanja svih naknada koje se redovno naplaćuju prilikom obrade zahtjeva za kredit i sklapanja ugovora o kreditu te redovnog korištenja kredita.

INVESTICIJSKI KREDITI ZA MALE I SREDNJE PODUZETNIKE

Korisnici financijskog instrumenta ESIF Kredita za rast i razvoj mogu biti mali i srednji poduzetnici koji posluju najmanje dvije godine prije podnošenja zahtjeva za kredit poslovnoj banci.

Jedan poduzetnik može dobiti samo jedan ESIF Kredit za rast i razvoj.

Namjena za koju se sredstva mogu odobriti su ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu te prijenos vlasničkih prava, a do 30% iznosa kredita moći će se koristiti za obrtna sredstva povezana s predmetnom investicijom. Krediti se mogu odobriti samo za nove investicije, a reprogramiranje postojećih kredita ili retrogradno financiranje započetih projekata nije dozvoljeno.

Krediti se odobravaju na rok do 12 godina (uključujući poček do 2 godine), a za sektor turizma do 17 godina (uključujući poček do 4 godine).

Najniži iznos kredita može biti 100 tisuća EUR u kunskoj protuvrijednosti, dok je najviši 3 milijuna EUR u kunskoj protuvrijednosti, odnosno do 10 milijuna EUR u kunskoj protuvrijednosti za sektor turizma. Ukupni kreditni potencijal „ESIF Kredita za rast i razvoj“ iznosi oko 200 milijuna EUR.

Ukoliko Vam je potrebna stručna pomoć u pripremi i provedbi EU i ostalih projekata, izradi investicijskih studija, poslovnih planova, itd., slobodno nam se obratite na službeni mail: info@geniusconsulting.hr, ili nas nazovite na telefon 01/ 48 44 539.