HR EN
Industrijska 5, 10434 Sveta Nedelja - Croatia
info@geniusconsulting.hr
+385 98 817 475
HR EN

Kroz dugogodišnju suradnju sa poduzećem Pismorad d.d. do iznimnih rezultata!

Kroz dugogodišnju suradnju sa poduzećem Pismorad d.d. do iznimnih rezultata!

Poduzeće Pismorad d.o.o. osnovano je 1945. godine udruživanjem tadašnjih obrtnika – pismoslikara. Danas je Pismorad organiziran kao moderno dioničko društvo sa 40-ak zaposlenika.
Osnovna djelatnost društva je proizvodnja i ugradnja vertikalne i horizontalne prometne signalizacije u kojoj je Pismorad vodeća kompanija na teritoriju države.

Tim Genius Consultinga u suradnji s poduzećem Pismorad d.d. do sada je sudjelovao u detaljnoj pripremi i provedbi čak četiri EU natječaja:

  • E-Impuls - investicije u početna ulaganja mikro i malih poduzetnika povezane s osnivanjem nove poslovne jedinice ili proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice u sektorima proizvodnje i proizvodnih usluga.
  • Internacionalizacija poslovanja MSP - jačanje međunarodne konkurentnosti MSP-ova olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda/usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište te povećanja mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima.
  • Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) - rješavanje identificiranih slabosti u MSP-ovima, vezanih uz nedostatnu primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u poslovnim procesima s ciljem povećanja njihove konkurentnosti.
  • Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP - jačanje regionalne konkurentnosti MSP-ova kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije.

Poduzeće je kroz spomenute natječaje ostvarilo potporu u cjelokupnom iznosu od preko 3 milijuna HRK, dok je uz ostvarene potpore predana i prijava u Ministarstvo gospodarstva sa svrhom ostvarenja poreznih ušteda u daljnjim ulaganjima na temelju Zakona o poticanju ulaganja.

Ova suradnja pravi je primjer važnosti kvalitetne i dugoročne suradnje gdje se dokazuje kako „Konzultantske usluge nisu bespotrebni trošak, već ulaganje u razvoj vlastitog poslovanja!“

U pogledu ostvarivanja potpora iz EU fondova, vrlo je važno da poduzetnici osvijeste veliku važnost korištenja konzultantskih usluga. Osnovni preduvjet za postizanje kvalitetnih partnerskih odnosa između konzultantskih tvrtka i klijenata jest veliko obostrano povjerenje koje omogućuje ostvarivanje velikih rezultata. Pažljiv odabir konzultanta i dobro vođena suradnja može poduzećima predstavljati presudni čimbenik u poslovnom uspjehu.

Naime, kvalitetna suradnja omogućuje poduzećima da uz kvalitetan tim stručnjaka zadovolji sve administrativne, konceptualne i ostale uvjete natječaja, što poduzećima omogućuje i neometanu provedbu projekta uz minimalno potreban angažman zaposlenika poduzeća koje se prijavljuje na određeni EU natječaj.

Dugoročna suradnja najisplativija suradnja?

Kroz dugoročnu suradnju, konzultantske kuće u mogućnosti su dugoročno pratiti i detaljno upoznati poslovanje klijenta te upoznati prepreke i mogućnosti koje se javljaju unutar djelatnosti te tržišta na kojem klijenti djeluju. Upravo zbog poznavanja preferencija i mogućnosti klijenata, konzultantske kuće u poziciji su koja omogućuje davanje kontinuiranih savjeta klijentima te omogućuje ranu identifikaciju potencijalnih natječaja kroz koje bi klijent mogao ostvariti brojne potpore. Ovaj način suradnje omogućuje i obostrano kvalitetno poznavanje uvjeta i pravila natječaja što posljedično ubrzava i cjelokupni proces prijave projekta te proces ostvarenja potpore. Naposlijetku, dugoročna suradnja daje mogućnost zaposlenicima poduzeća da podignu rejting vlastitog poduzeća te osobni rejting, u smislu znanja i vještina koja su stečena dugoročnim radom i suradnjom na projektima raznih vrsta te kompleksnosti.

Mi u Genius Consultingu vjerujemo kako se kroz dugoročnu suradnju kvalitetno može iskoristiti naša stručnost i iskustvo, kako bi se zajedničkim snagama prevladali brojni izazovi koje nosi poslovanje klijenata, ali i iskoristile brojne prilike koje se klijentima pružaju na tržištu.

Ukoliko Vam je potrebna stručna pomoć oko identifikacije teme u koju se uklapa Vaš projekt, javite nam se i pomoći ćemo Vam u izradi i provedbi projektne prijave. Pošaljite nam upit na info@geniusconsulting.hr ili nas nazovite na tel. 01 48 44 539.