HR EN
Industrijska 5, 10434 Sveta Nedelja - Croatia
info@geniusconsulting.hr
+385 98 817 475
HR EN

Putem Zakona o poticanju ulaganja do najvećeg zabavnog parka u Europi!

Putem Zakona o poticanju ulaganja do najvećeg zabavnog parka u Europi!

Još jedan uspješan projekt Genius Consultinga rezultirao je otvaranjem najvećeg zabavnog parka u Europi. Naime, klijent SPORTKART d.o.o. na Zagrebačkom velesajmu otvorio je najveći family entertainment centar Amazinga, na više od 11.000 kvadrata zatvorenog prostora te sa više od 20 zabavnih atrakcija namijenjenih svim uzrastima.

Tvrtka SPORTKART d.o.o. do sada je svoje poslovanje bazirala na uslugama iznajmljivanja vozila i motocikala unutar karting arene, pružanju usluga „Escape room“ igre te pružanju zabavnih usluga za djecu na spravama na otvorenom, dok je kroz ostvarenje poreznih ušteda te potpora za novozaposlene osobe putem Zakona o poticanju ulaganja, svoje poslovanje podigla na višu razinu. Tako su se usluge Tvrtke povećale za više od 20 različitih zabavnih atrakcija; od stijena za penjanje i trampolina do kartinga i kutka za virtualnu stvarnost. Nudeći ovu vrstu atrakcija na najvećem prostoru u Europi, tvrtka SPORTKART d.o.o. postala je jedinstvena takva tvrtka na cjelokupnom europskom tržištu.

ZAKON O POTICANJU ULAGANJA

Zakon o poticanju ulaganja ima za cilj povećati izravna domaća i inozemna ulaganja te povećati konkurentnost hrvatskog gospodarstva. Putem ovog Zakona, svim subjektima koji ulažu u proizvodno – prerađivačke te razvojno – inovacijske aktivnosti, aktivnosti poslovne podrške i aktivnosti usluga visoke dodane vrijednosti, omogućuju se porezne olakšice, što u praksi znači plaćanje nižih poreznih stopa ili pak oslobođenje plaćanja poreza na dobit.

Tako maksimalni intenziteti potpore iznose 25%, 35% ili 45% ukupnih troškova ulaganja, a sami navedeni intenziteti ovise o tome radi li se o malom, srednjem ili velikom subjektu.

Ukupna potpora koju određeni subjekt može ostvariti za ulaganje izračunava se kao postotak vrijednosti ulaganja, odnosno utvrđuje se na temelju prihvatljivih troškova ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu ili temeljem prihvatljivih troškova otvaranja novih radnih mjesta povezanih s ulaganjem - trošak plaća.

Izradom projektne dokumentacije s ciljem osiguravanja olakšica putem Zakona o poticanju ulaganja, stručnjaci Genius Consultinga uvelike doprinose povećanju konkurentnosti cjelokupnog hrvatskog gospodarstva. Provedbom ovog projekta omogućeno je podizanje razine kvalitete cjelokupnog poslovanja tvrtke SPORTKART d.o.o., ali i povećanje konkurentnosti te privlačnosti grada Zagreba kao gospodarskog, ali i turističkog središta Republike Hrvatske.

Ukoliko Vam je potrebna stručna pomoć oko identifikacije teme u koju se uklapa Vaš projekt, javite nam se i pomoći ćemo Vam u izradi i provedbi projektne prijave. Pošaljite nam upit na info@geniusconsulting.hr ili nas nazovite na tel. 01 48 44 539.