Trg Vlatka Mačeka 5, 10 000 Zagreb
info@geniusconsulting.hr
+385 1 48 44 539

Kroz dugogodišnju suradnju sa poduzećem Pismorad d.d. do iznimnih rezultata!

Konzultantske usluge nisu bespotrebni trošak, već ulaganje u razvoj vlastitog poslovanja!

Poduzeće Pismorad d.o.o. osnovano je 1945. godine udruživanjem tadašnjih obrtnika – pismoslikara. Danas je Pismorad organiziran kao moderno dioničko društvo sa 40-ak zaposlenika.
Osnovna djelatnost društva je proizvodnja i ugradnja vertikalne i horizontalne prometne signalizacije u kojoj je Pismorad vodeća kompanija na teritoriju države.

Tim Genius Consultinga u suradnji s poduzećem Pismorad d.d. do sada je sudjelovao u detaljnoj pripremi i provedbi čak četiri EU natječaja:

  • E-Impuls - investicije u početna ulaganja mikro i malih poduzetnika povezane s osnivanjem nove poslovne jedinice ili proširenjem kapaciteta postojeće poslovne jedinice u sektorima proizvodnje i proizvodnih usluga.
  • Internacionalizacija poslovanja MSP - jačanje međunarodne konkurentnosti MSP-ova olakšavanjem predstavljanja njihovih proizvoda/usluga međunarodnoj poslovnoj zajednici u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište te povećanja mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima.
  • Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) - rješavanje identificiranih slabosti u MSP-ovima, vezanih uz nedostatnu primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u poslovnim procesima s ciljem povećanja njihove konkurentnosti.
  • Izgradnja i opremanje proizvodnih kapaciteta MSP - jačanje regionalne konkurentnosti MSP-ova kroz razvoj identificiranih strateških djelatnosti industrije.

Poduzeće je kroz spomenute natječaje ostvarilo potporu u cjelokupnom iznosu od preko 3 milijuna HRK, dok je uz ostvarene potpore predana i prijava u Ministarstvo gospodarstva sa svrhom ostvarenja poreznih ušteda u daljnjim ulaganjima na temelju Zakona o poticanju ulaganja.

Ova suradnja pravi je primjer važnosti kvalitetne i dugoročne suradnje gdje se dokazuje kako „Konzultantske usluge nisu bespotrebni trošak, već ulaganje u razvoj vlastitog poslovanja!“

U pogledu ostvarivanja potpora iz EU fondova, vrlo je važno da poduzetnici osvijeste veliku važnost korištenja konzultantskih usluga. Osnovni preduvjet za postizanje kvalitetnih partnerskih odnosa između konzultantskih tvrtka i klijenata jest veliko obostrano povjerenje koje omogućuje ostvarivanje velikih rezultata. Pažljiv odabir konzultanta i dobro vođena suradnja može poduzećima predstavljati presudni čimbenik u poslovnom uspjehu.

Naime, kvalitetna suradnja omogućuje poduzećima da uz kvalitetan tim stručnjaka zadovolji sve administrativne, konceptualne i ostale uvjete natječaja, što poduzećima omogućuje i neometanu provedbu projekta uz minimalno potreban angažman zaposlenika poduzeća koje se prijavljuje na određeni EU natječaj.

Dugoročna suradnja najisplativija suradnja?

Kroz dugoročnu suradnju, konzultantske kuće u mogućnosti su dugoročno pratiti i detaljno upoznati poslovanje klijenta te upoznati prepreke i mogućnosti koje se javljaju unutar djelatnosti te tržišta na kojem klijenti djeluju. Upravo zbog poznavanja preferencija i mogućnosti klijenata, konzultantske kuće u poziciji su koja omogućuje davanje kontinuiranih savjeta klijentima te omogućuje ranu identifikaciju potencijalnih natječaja kroz koje bi klijent mogao ostvariti brojne potpore. Ovaj način suradnje omogućuje i obostrano kvalitetno poznavanje uvjeta i pravila natječaja što posljedično ubrzava i cjelokupni proces prijave projekta te proces ostvarenja potpore. Naposlijetku, dugoročna suradnja daje mogućnost zaposlenicima poduzeća da podignu rejting vlastitog poduzeća te osobni rejting, u smislu znanja i vještina koja su stečena dugoročnim radom i suradnjom na projektima raznih vrsta te kompleksnosti.

Mi u Genius Consultingu vjerujemo kako se kroz dugoročnu suradnju kvalitetno može iskoristiti naša stručnost i iskustvo, kako bi se zajedničkim snagama prevladali brojni izazovi koje nosi poslovanje klijenata, ali i iskoristile brojne prilike koje se klijentima pružaju na tržištu.

Ukoliko Vam je potrebna stručna pomoć oko identifikacije teme u koju se uklapa Vaš projekt, javite nam se i pomoći ćemo Vam u izradi i provedbi projektne prijave. Pošaljite nam upit na info@geniusconsulting.hr ili nas nazovite na tel. 01 48 44 539.