HR EN
Trg Vlatka Mačeka 5, 10 000 Zagreb
info@geniusconsulting.hr
+385 1 48 44 539
HR EN

Potpora za razvoj europskih videoigara.

Potpora za razvoj europskih videoigara.

Prihvatljivi prijavitelji na natječaj

Poduzeća koja pravno postoje najmanje 12 mjeseci u odnosu na datum prijave i koja mogu priložiti dokaz o produkciji ili razvoju prethodne videoigre koja je bila komercijalno distribuirana tijekom posljednje dvije godine koje prethode objavljenom Pozivu za prijavu projekata (u periodu od 01/01/2017 i datuma prijave).

Važni uvjeti koje prijavitelj mora zadovoljiti za stjecanje potpore razvoju videoigara

Prijavitelj mora imati većinsko vlasništvo nad pravima koja se odnose na projekt. Ako je projekt adaptacija već postojećega djela, prijavitelj mora također dokazati da posjeduje većinska prava koja se odnose na prava adaptacije toga djela potpisanim i datiranim predugovorom ili ugovorom o prijenosu prava.

Ciljani projekti

Potprogram MEDIA podupire europske produkcijske kuće s iskustvom, zainteresirane za razvoj idejnoga rješenja ili projekta videoigara koji pokazuju:

  • visoku razinu originalnosti, inovativne i kreativne vrijednosti, kulturnu različitost te naglašen europski kulturni identitet i naslijeđe u odnosu na postojeća tipična djela;
  • visoku razinu ambicije za komercijalnost ostvarenja i opsežan prekogranični potencijal kojim se može doseći europsko i međunarodno tržište.

Kandidati mogu prijaviti prijedlog za razvoj idejnoga rješenja ili projekta (do razine prototipa ili pokusne verzije) inovativne i kreativne video igre s narativnim pripovijedanjem namijenjene komercijalnoj distribuciji na računalima, konzolama, mobilnim uređajima, tabletima, pametnim telefonima ili dr.

Prihvatljive aktivnosti

Prihvatljive su isključivo aktivnosti koje se odnose na fazu razvoja u sljedećim projektima: narativne videoigre, neovisno o platformi ili očekivanom načinu distribucije. Priča mora biti provedena kroz cijelu videoigru (naracija unutar videoigre), a ne smije služiti samo kao njezin uvod ili završetak. Videoigra u svakom slučaju mora biti namijenjena uporabi u komercijalne svrhe.

Faza produkcije (vidjeti definiciju) podnesenog projekta ne smije započeti prije nego što prođe osam mjeseci od datuma podnošenja prijave.

Iznos raspoloživih sredstava

Ukupan raspoloživi proračun iznosi 3,78 milijuna eura.

Potpora iznosi između 10 000 eura i 150 000 eura za razvoj koncepta i projekta europske videoigre (aktivnosti do faze u kojoj koncept omogućuje stvaranje izvedivoga prototipa ili pokusne verzije),

Dodijeljena potpora ni u kojem slučaju ne može premašiti 50 % ukupnih troškova koje je predvidio podnositelj prijave.

Rok prijave

12. 02. 2020. do 17 sati (za ispunjavanje internetskog obrasca)

Trajanje projekta

Projekt može trajati do 36 mjeseci od datuma početka provedbe aktivnosti

Što je važno imati na umu prilikom ispunjavanja prijavnice?

Prije ispunjavanja prijavnice u elektroničkom obliku potrebno je registrirati se na Portalu za obrazovanje, audiovizualne djelatnosti, kulturu, građanstvo i volonterstvo kako bi se dobio tzv. identifikacijski kod, koji će biti zatražen prilikom ispunjavanja prijavnice.

Izvori:
https://eacea.ec.europa.eu/creative-europe/funding/support-for-development-european-video-games-2020_en

http://mediadesk.hr/hr/financiranje/nezavisni_producenti/videoigre

Ukoliko vam je potrebna stručna pomoć u pripremi i provedbi projekata molimo vas da nam se javite na mail: info@geniusconsulting.hr ili nas kontaktirate na broj: 01/48 44 539 kako bi saznali detaljnije informacije i na vrijeme rezervirali svoje mjesto za izradu projektne prijave.