HR EN
Industrijska 5, 10434 Sveta Nedelja - Croatia
info@geniusconsulting.hr
+385 98 817 475
HR EN

U pripremi su EU natječaji za ulaganja u proizvodne kapacitete, modernizaciju procesa i opremanje!

Uskoro očekujemo otvaranje EU natječaja za mikro, male i srednje poduzetnike!

Prema riječima ministrice Tramišak za Lider, trenutno je u fokusu pripremiti i odmah, u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, raspisati poziv za proizvodnju iz REACT-EU instrumenta za ulaganja u proizvodne kapacitete, modernizaciju procesa i opremanje te za podršku mikro i malim razvojnim tvrtkama za podršku investicijskoj gospodarskoj aktivnosti i s potencijalom rasta u vrijednosti za dva javna poziva oko 300 milijuna eura.

Obzirom na navedeno, očekujemo krajem 2020. ili početkom 2021.g. otvaranje 2 EU natječaja. Pretpostavljamo da bi se jedan odnosio na izgradnju i opremanje proizvodnih kapaciteta za male i srednje poduzetnike, dok bi se drugi odnosio na investicije s ciljem unaprijeđenja poslovanja mikro i malih poduzetnika gdje bi prihvatljivi sektori bili i oni izvan C sektora - Prerađivačke industrije.

Stručni tim u Genius Consulting-u može Vas u ovoj fazi savjetovati, prema uputama ranijih sličnih natječaja, jeste li prihvatljivi prijavitelj na pozive koji se uskoro otvaraju te zajednički napraviti plan ulaganja koji ćemo prijaviti u projektu za bespovratna sredstva.

Kako bismo ubrzali postupak savjetovanja te procijenili potencijal Vašeg projekta za sufinanciranje bespovratnim sredstvima molimo Vas da nam pošaljete sljedeće informacije na mail info@geniusconsulting.hr :

1. Sektor u koji ulažete (Proizvodnja/Prerada, IKT, Zdravstveni sektor, Usluge, itd...)?

2. Odnosi li se investicija u izgradnju, nabavku opreme/alata ili nešto drugo?

3. Ako se investicija odnosi na izgradnju, imate li potrebnu građevinsku dokumentaciju, građevinsku dozvolu, itd.?

4. Koliki je okvirni iznos financijskih sredstava koje namjeravate uložiti u projekt?

5. U kojoj županiji/gradu će se projekt odvijati?

6. Dodatno što smatrate važnih za naglasiti?

Obzirom na svakodnevni veliki broj upita koje zaprimamo, trudit ćemo se odgovoriti Vam u najkraćem mogućem roku, a za pojedine projekte ćemo dati prijedlog sastanka uživo ili online putem ZOOM-a s ciljem daljnje uspješne realizacije projekta.

Hvala svima unaprijed na dostavljenim informacijama!

Pročitajte i druge novosti vezane uz EU fondove!

News

arrow link

Naš tim

Marin Vučemilo
mag.oec EU and national funds, Loans
Ivan Orač
mag.ing.agr EU and national funds, education